Georgia Ramon - Gianduja 55% Visa större

Georgia Ramon - Gianduja 55%

Detta är en gianduja-kräm av det lyxigare slaget med 55% hasselnöt. Gianduja är en italiensk uppfinning som kom till under Napoleons styre då det rådde brist på kakao. Michele Prochet, en chocolatier i Turin kom på idén att ersätta en del av kakaon med rostade och malda hasselnötter,  resultatet blev känt som gianduja.

Förpackning: Glasburk med plåtlock.
Nettovikt: 150 g

Mer detaljeröjkölkjölkj

98 kr

Lägg till i önskelistan

Ingredienser: hasselnötter (55%), rårörsocker*, kakaopulver*, solroslecitin*.
  *Ekologisk ingrediens.

Om tillverkaren

Georgia Ramon startades våren 2015 av Georg Bernardini och Ramona Gustmann i Bonn, Tyskland. Deras butik och café finns att besöka på Köningswinterer Straße 624, där även tillverkningen är förlagd.

Georg är utbildad konditor och har arbetat med chokladtillverkning och konfektyr i över 20 år. Han var med och grundade chokladtillverkaren Confisere Coppeneur i Bad Honnef, och lämnade företaget 2010. Georg är även författaren till flera chokladböcker, bland andra uppslagsverket Chocolate – The Reference Standard som gavs ut 2015. Ramona är Georgs de facto partner och utbildad inom försäljning. Hon har tidigare arbetat tillsammans med Georg som butikschef hos Confisere Coppeneur.

Samtliga chokladkakor tillverkas bean to bar på Köningswinterer Straße 624. Nästan alla kakor tillverkas från ekologiskt certifierade råvaror, undantaget är några utav de mest ovanliga kakaosorterna, till exempel Wild Bení från Bolivia. Georgia Ramon använder aldrig artificiella smaksättningar eller färgämnen, i smaksatta kakor änvänds kryddor, oljor, och pulveriserade frukter.

Förutom ett brett utbud av mörka chokladkakor tillverkade av kakaobönor med intressanta ursprung har Georgia Ramon även flertalet veganska kakor med ovanliga smaksättningar.

Georgia Ramon introducerades i Sverige 2017 av Kakaw.

EkologiskJa


Allmän information

FRI FRAKT NÄR DU BESTÄLLER FÖR MER ÄN 800 KR

TRYGGT OCH SÄKERT

Vi har funnits sedan 1998 och är en butik med stort hjärta. För oss är det viktigt att du ska kunna känna dig trygg som kund när du handlar hos oss. Har du några frågor kring din beställning eller produkterna här i e-butiken når du oss på info@tantensgrona.se eller via telefon 018-46 25 79

PRODUKTBILDER

Ibland händer det att leverantörer byter utformning och utseende på sina produkter. Något vi naturligtvis inte kan ansvara för. Vi uppdaterar löpande i rask takt och ändrar produktbilder och texter. Trots det så kan det ibland slinka igenom någon produkt som inte ser ut exakt som på bilden. Upptäcker du någon sådan produkt får du väldigt gärna kontakta oss.

OM VÅRA PRODUKTER

Det mesta vi säljer i butiken uppfyller ett eller oftast flera av dessa kriterier: Miljövänligt, Ekologiskt, Rättvisemärkt, Närodlat, Vegetariskt/veganskt, Ej djurtestat, Ej genförändrat eller Inga kemiska tillsatser.

30 andra produkter i samma kategori: